Klik hierDare IT - Uw allround ict hulp

Hema haalt powerbanks uit assortiment

Hema roept de powerbanks die het heeft verkocht terug. Het gaat om onder meer powerbanks van 2200mAh die lang voor 6 euro verkocht in zijn winkels. De winkelketen waarschuwt dat de accu’s in de powerbanks kunnen oververhitten.

2000626771Het gaat om de gekleurde modellen met het woord powerbank erop van 2200mAh en om een model in de vorm van een grote batterij met een capaciteit van 2600mAh. Hema heeft de precieze artikelnummers op zijn eigen site gezet.

De winkelketen adviseert klanten aan het product niet langer te gebruiken. “Vastgesteld is dat de onderdelen of de batterij oververhit kunnen raken waardoor de behuizing kan smelten of de batterij kan exploderen. Dit kan brand- en/of letselschade veroorzaken.” Hema neemt de producten ook terug zonder  aankoopbewijs.

De producten zijn inmiddels verdwenen van de Hema-site, waardoor het erop lijkt dat de winkels deze modellen niet meer verkopen. Of en hoeveel gevallen er bekend zijn van powerbanks die schade hebben veroorzaakt, is niet duidelijk.